PERSBERICHT

Duurzame inzetbaarheid is een hot topic binnen organisaties. Hoe hou je je mensen vitaal en betrokken nu ze langer en soms zelfs harder moeten doorwerken en flexibiliteit en automatisering continu een beroep op hun lerend vermogen doen? Het is een onderwerp dat adviseur Klaas Koster al jaren bezighoudt. Hij schreef er het inspirerende boek Vitalogie over dat nu bij Boom uitgevers Amsterdam verschijnt. Vitalogie is dé gids voor toekomstbestendige organisaties die oog hebben voor hun grootste kapitaal: de mens!
Energie en zelfregie
Werk en de mensen die het moeten uitvoeren staan onder druk: automatisering, flexibilisering, krapte en een steeds hogere pensioenleeftijd dragen daaraan bij. Organisaties halen alles uit de kast om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Modewoorden als werkgeluk, bevlogenheid en stressmanagement vliegen je om de oren. Maar wat betekenen ze eigenlijk en hoe breng je écht de kentering die nodig is? Volgens Koster is er maar één manier en dat is door te investeren in het welzijn en de gezondheid van je medewerkers. Energie en zelfregie zijn daarbij de absolute sleutelwoorden.
Vitaliteitsschijf
In Vitalogie presenteert Koster een doordachte, laagdrempelige methode. Hij doet dat op een praktische en enthousiasmerende manier. Uitgangspunt is de vitaliteitsschijf van vijf die je inzicht geeft in de energiebronnen waar we dagelijks uit kunnen putten. Welke factoren zorgen ervoor dat je je sterk en fit voelt en dat je beschikt over mentale veerkracht en doorzettingsvermogen? Vitalogie is gebaseerd op actuele psychologische inzichten en helpt je om stap voor stap een duurzame gedragsverandering teweeg te brengen die resulteert in een lang en gelukkig (werk)leven.
Gezond, productief en positief
Vitalogie is een beeldend boek vol inspiratie en praktische stappen die je kunt zetten op weg naar een energieker leven, voor jezelf en je team. Wie dit boek leest, zal het werkgeluk (her)ontdekken en in staat zijn om anderen te inspireren en motiveren om met vitaliteit aan de slag te gaan. Het resultaat: een hogere productiviteit, een gezondere leefstijl, een positievere mindset, een betere samenwerking met collega’s en een zinvoller leven.
Dag van de Vitalogie – 6 maart 2020
De ‘Dag van de Vitalogie’ wordt ieder jaar precies 66 dagen na oud & nieuw gehouden en is dè dag waarop je je extra bewust mag zijn van je goede voornemen waar je op 1 januari vol goede moed mee gestart bent.
De Dag van de Vitalogie is een jaarlijks terugkerend vitaliteitscongres over Vitalogie. Deze dag zal op 6 maart 2020 plaatsvinden van 14:00 uur tot 17:00 uur bij FIFTH NRE, Gasfabriek 5 te Eindhoven.