DAG VAN DE VITALOGIE

Uit onderzoek blijkt dat je om relatief eenvoudige gewoonteveranderingen door te voeren, zoals gezonder eten, meer water drinken of meer bewegen, je gemiddeld 66 dagen nodig hebt. Phillippa Lally en haar team hebben hier onderzoek naar gedaan. Tijdens dit onderzoek keek men hoe lang het duurde voordat deelnemers een handeling automatisch uitvoerden (hét moment waarop je een nieuwe gewoonte hebt gevormd).

Niet voor niets dat de ‘Dag van de Vitalogie’ (DVDV) ieder jaar precies 66 dagen na oud & nieuw gehouden wordt. De dag van de Vitalogie is dè dag waarop je je extra bewust mag zijn van je goede voornemen waar je op 1 januari vol goede moed mee gestart bent. Ben je nog steeds op het goede spoor of ben je inmiddels afgehaakt? Als je nog op het goede spoor zit, gefeliciteerd! Mocht dat laatste het geval zijn, geen stress je bent niet de enige.

Ander onderzoek toont aan dat 80% van de mensen die willen veranderen niet succesvol is. John C. Norcross van de University of Scranton bestudeerde jarenlang mensen met goede voornemens. Hij stelde vast dat twee derde van hen het nieuwe gedrag slechts een maand volhoudt, na drie maanden stopt de helft en na twee jaar zet nog maar één op de vijf mensen de gedragsverandering door.
Bron: “Making health habitual: the psychology of ‘habit-formation’ and general practice“

De succesformule R = G x C3 uit het boek ‘Vitalogie’ kan je helpen om je eerder geformuleerde goede voornemen weer op te pakken en juist nu wél door te zetten. Luister naar de podcast van Klaas Koster hierover en start hier vandaag dus nog mee!

PROGRAMMA 2022

Twee jaar geleden is het boek Vitalogie gepresenteerd tijdens de eerste DVDV. Dit jaar zal het eerste Vitalogie Magazine worden gelanceerd tijdens een live event.

Omdat we om ons heen veel horen dat mensen lager in hun energie zitten en een dip ervaren, hebben we bedacht om werkend Nederland dit jaar een hart onder de riem te steken en wat positieve energie te brengen met het event ‘Boost your energy’. Wat kun je verwachten? Een gave line-up met topsprekers én de lancering van het magazine Vitalogie!

Programma 2022
Datum: Maandag 7 maart van 13:30 uur – 18:00 uur
Locatie: Markant theater in Uden

Programma:

 • 13:30 Inloop
 • 14:00 Aftrap door de dagvoorzitter
 • 14:15 Thijs Lindhout
 • 15:15 Pauze
 • 15:30 Mark Tuitert
 • 16:00 Lancering van het Vitalogiemagazine door Klaas Koster
 • Afsluiting met een energieke borrel

Over de sprekers

Thijs Lindhout
Hoe de fuck vind ik geluk?! Dat is een vraag die je wellicht bezighoudt. Thijs Lindhout is er van overtuigd dat het antwoord hier op heel persoonlijk is. Er bestaat volgens hem geen stappenplannen naar geluk. Wel zijn er bepaalde thema’s die we allemaal tegenkomen op onze persoonlijke zoektocht naar geluk. Welke dit zijn en wat deze thema’s voor jou betekenen, daar kom je achter tijdens deze inspiratieshow. Met een lach en een traan, met muziek en humor neemt hij je mee op reis naar wat geluk voor jou betekent.

Mark Tuitert
Olympisch Kampioen schaatsen Mark Tuitert is een enthousiaste en sympathieke schaatser die vol energie een presentatie geeft en vertelt over zijn ervaringen in de schaatssport gekoppeld aan thema’s als ‘de kunst van het pieken’ en ‘hoe haal je het beste uit jezelf’. Hij spreekt gepassioneerd over ‘dromen’ en ‘sterker worden door tegenslagen’. Ook spreekt hij motiverend over het (durven) van keuzes maken, persoonlijk leiderschap, onzekerheid, succesvol samenwerken en eigen verantwoordelijkheid.

Klaas Koster
Als eerste Vitaloog van Nederland en oprichter van Vitalogisch en de Vitacademie én bedenker van het gedachtengoed Vitalogie zal hij als energieke afsluiter jullie trakteren op de lancering van het enige echte Vitalogie Magazine van Nederland. Het blad van vitaliteit aantrekkelijk, sexy en verfrissend maakt!

Na afloop ga je gerevitaliseerd naar huis en heb je mooie inzichten en praktische tips ontvangen
om met hernieuwde energie met je doel aan de slag te gaan.

Wil jij ook een boost voor je energie, meld je dan aan voor de dag van de Vitalogie!

Wacht dan niet langer en meld je, voor 3 maart, aan voor dit energieke evenement en kom je energielevel een boost geven. Voor de snelle beslissers geldt tot 27 februari het early bird speciale tarief van slechts € 97,50 excl. BTW, inclusief hapjes, drankjes en het enige echte Vitalogie magazine van Nederland.

Na deze datum gaat de prijs omhoog naar € 127,50 excl. BTW. Mis het niet! Klink hieronder op de button om een ticket te bestellen.

Tickets zijn te bestellen t/m 2 maart

BESTEL TICKETS DAG VAN DE VITALOGIE

Op 7 maart 2022 hebben we weer een fysieke bijeenkomst! Wil je vast geïnspireerd raken? Kijk dan de energieke AFTERMOVIE van 2020:

Zorg dat je erbij bent!

 • Je gaat met meer energie de sessie uit dan dat je gekomen bent
 • Je leert een succesformule voor gedragsverandering
 • Je ontvangt praktische tips om zelf ook een vitaal leider te zijn
 • Je vergroot je netwerk met inspirerende professionals

dag-van-de-vitalogie