Oeps… foutje in de nieuwsbrief dus via een kleine omweg de link naar DE TEAMSCAN

Klik op deze link naar de GRATIS TEAMSCAN

Download Teamscan

Uit onderzoek blijkt dat je om relatief eenvoudige gewoonteveranderingen door te voeren, zoals gezonder eten, meer water drinken of meer bewegen, je gemiddeld 66 dagen nodig hebt. Phillippa Lally en haar team hebben hier onderzoek naar gedaan. Tijdens dit onderzoek keek men hoe lang het duurde voordat deelnemers een handeling automatisch uitvoerden (hét moment waarop je een nieuwe gewoonte hebt gevormd).

Niet voor niets dat de ‘Dag van de Vitalogie’ ieder jaar precies 66 dagen na oud & nieuw gehouden wordt. De dag van de Vitalogie is dè dag waarop je je extra bewust mag zijn van je goede voornemen waar je op 1 januari vol goede moed mee gestart bent. Ben je nog steeds op het goede spoor of ben je inmiddels afgehaakt? Als je nog op het goede spoor zit, gefeliciteerd! Mocht dat laatste het geval zijn, geen stress je bent niet de enige.

Ander onderzoek toont aan dat 80% van de mensen die willen veranderen niet succesvol is. John C. Norcross van de University of Scranton bestudeerde jarenlang mensen met goede voornemens. Hij stelde vast dat twee derde van hen het nieuwe gedrag slechts een maand volhoudt, na drie maanden stopt de helft en na twee jaar zet nog maar één op de vijf mensen de gedragsverandering door.
Bron: “Making health habitual: the psychology of ‘habit-formation’ and general practice“

De succesformule R = G x C3 uit het boek ‘Vitalogie’ kan je helpen om je eerder geformuleerde goede voornemen weer op te pakken en juist nu wél door te zetten. Luister naar de podcast van Klaas Koster hierover en start hier vandaag dus nog mee!

PROGRAMMA 2021

Tijdens de Dag van de Vitalogie vindt er normaal een fysiek (mini)congres plaats. Dit jaar i.v.m. Corona helaas niet! Omdat we om ons heen veel horen dat mensen lager in hun energie zitten en een dip ervaren, hebben we bedacht om werkend Nederland dit jaar een hart onder de riem te steken en wat positieve energie te brengen met ‘Skip die dip sparringsgesprekken’. Iedereen die er behoefte aan heeft kan zich aanmelden en kosteloos online in gesprek gaan met een gediplomeerd Vitaloog. Vrijwel alle aangesloten vitalogen van de beroepsvereniging NGvV staan voor je klaar om een kort online gesprek van +/- 20 minuten met je aan te gaan over je goede voornemen, welk doel je wenst te bereiken, welke hulpvraag je hebt of waar je komende tijd wat meer aandacht aan wenst te besteden.

Programma 2021:

 • zondag 07 maart in alle rust reflecteren op je eigen vitaliteit en eventuele goede voornemen dat je had
 • maandag 08 maart om 09:00 uur – 16:30 uur Skip die dip sparringsgesprekken en aansluitend om 16:30 uur – Afsluiting met vitale online netwerkborrel via Clubhouse app

Na afloop ga je gerevitaliseerd naar huis en heb je mooie inzichten en praktische tips ontvangen
om met hernieuwde energie met je doel aan de slag te gaan.

skip-de-dip

Aanmelden voor een gratis online ‘Skip die dip sparringsgesprek’

Voor iedereen die er behoefte aan heeft kan kosteloos in gesprek gaan met een gediplomeerd Vitaloog. Een online sparringsgesprek van +/- 20 minuten over wat je bezig houdt, welke doel je wenst te bereiken en waar je komende tijd wat meer aandacht aan wenst te besteden.

  In 2022 weer een fysieke bijeenkomst? Tot die tijd bekijk onderstaand de energieke AFTERMOVIE van 2020

  Zorg dat je erbij bent!

  • Je gaat met meer energie de sessie uit dan dat je gekomen bent
  • Je leert een succesformule voor gedragsverandering
  • Je ontvangt praktische tips om zelf ook een vitaal leider te zijn
  • Je vergroot je netwerk met inspirerende professionals

  dag-van-de-vitalogie