DAG VAN DE VITALOGIE

Uit onderzoek blijkt dat je om relatief eenvoudige gewoonteveranderingen door te voeren, zoals gezonder eten, meer water drinken of meer bewegen, je gemiddeld 66 dagen nodig hebt. Phillippa Lally en haar team hebben hier onderzoek naar gedaan. Tijdens dit onderzoek keek men hoe lang het duurde voordat deelnemers een handeling automatisch uitvoerden (hét moment waarop je een nieuwe gewoonte hebt gevormd).

Niet voor niets dat de ‘Dag van de Vitalogie’ (DVDV) ieder jaar precies 66 dagen na oud & nieuw gehouden wordt. De dag van de Vitalogie is dè dag waarop je je extra bewust mag zijn van je goede voornemen waar je op 1 januari vol goede moed mee gestart bent. Ben je nog steeds op het goede spoor of ben je inmiddels afgehaakt? Als je nog op het goede spoor zit, gefeliciteerd! Mocht dat laatste het geval zijn, geen stress je bent niet de enige.

Ander onderzoek toont aan dat 80% van de mensen die willen veranderen niet succesvol is. John C. Norcross van de University of Scranton bestudeerde jarenlang mensen met goede voornemens. Hij stelde vast dat twee derde van hen het nieuwe gedrag slechts een maand volhoudt, na drie maanden stopt de helft en na twee jaar zet nog maar één op de vijf mensen de gedragsverandering door.
Bron: “Making health habitual: the psychology of ‘habit-formation’ and general practice“

De succesformule R = G x C3 uit het boek ‘Vitalogie’ kan je helpen om je eerder geformuleerde goede voornemen weer op te pakken en juist nu wél door te zetten. Luister naar de podcast van Klaas Koster hierover en start hier vandaag dus nog mee!

PROGRAMMA 2023

Vorig jaar lanceerden we Vitalogie Magazine tijdens de tweede DVDV. Dit jaar zal de Vitaalste Medewerker van 2022 bekend worden gemaakt aansluitend het mini-congres ‘Vitality rocks’.

We zitten in een uitdagende tijd die veel van onze energie en om veerkracht vraagt. Daarom hebben we bedacht om werkend Nederland dit jaar te inspireren om op ontdekking te gaan naar de positieve dingen die om ons heen gebeuren. Door meer te doen van wat goed gaat, komt er veel energie vrij waardoor de vitaliteit van mens en organisatie wordt bevorderd. Deze middag brengen we positieve energie met het event ‘Vitality rocks’. Na afloop gaan alle deelnemers met handige handvatten naar huis om zowel hun persoonlijke als de veerkracht van hun collega’s te vergroten. Wat kun je verwachten? Een gave line-up én de bekendmaking van de Vitaalste Medewerker van 2022!

Programma 2023
Datum: Dinsdag 7 maart van 13:00 uur – 18:00 uur
Locatie: JC Dirkxpad 7, Eindhoven

 • 13:00 Ontvangst
 • 13:30 Aftrap door de dagvoorzitter
 • 13:55 Workshopronde 1
 • 14:55 Pauze
 • 15:15 Workshopronde 2
 • 16:15 Bekendmaking Vitaalste Medewerker 2022 door Klaas Koster
 • Afsluiting met energieke borrel

Workshops:

 • Vitaal leiderschap
 • The very shitty workshop – Vitaliteit begint in je darmen
 • Waar je mee omgaat, raak je mee besmet
 • Financiële Vitaliteit = meer dan budgetcoaching
 • Zingeving; wat is het en wat doet het?

Gedurende de middag kun je ook via een toffe game in VR een stresstest doen.
Hoe ga jij met stress om en wat kun jij doen om hier positieve invloed op uit te oefenen?

Na afloop ga je gerevitaliseerd naar huis en heb je mooie inzichten en praktische tips ontvangen
om met hernieuwde energie met je doel aan de slag te gaan.

Wil jij ook je veerkracht en die van je organisatie vergroten,

meld je dan aan voor de Dag van de Vitalogie!

Wacht dan niet langer en meld je, voor 1 maart, aan voor dit energieke evenement en ontdek hoe je je veerkracht en die van je organisatie kunt vergroten. De workshops geven we je vanwege deze uitdagende tijd cadeau. We vragen je alleen om een bijdrage voor de organisatie, zodat we je o.a. met heerlijke hapjes en drankjes in de watten kunnen leggen. Voor slechts € 47,50 excl. BTW kun jij bij deze inspirerende middag aanwezig zijn en maak je meteen het feestje van de Vitaalste Medewerker van 2022 mee. Hoe gaaf is dat!?

We heten je graag van harte welkom op 7 maart a.s. in onze bluezone.

Onze sprekers

Klaas Koster
Klaas Koster
Joske Ten Bosch
Joske Ten Bosch
Stineke Nanninga
Stineke Nanninga
Jürgen de Jong
Jürgen de Jong
Jolanda Breur
Jolanda Breur

Wil je alvast geïnspireerd raken?

Kijk dan de energieke AFTERMOVIE van 2022 en 2020:

Zorg dat je erbij bent!

 • Je gaat met meer energie de sessie uit dan dat je gekomen bent
 • Je leert hoe je je veerkracht kunt vergroten
 • Je ontvangt praktische tips om zelf ook een vitaal leider te zijn
 • Je vergroot je netwerk met inspirerende professionals