Skip to content

In de praktijk

De arbeidsmarkt is volop in beweging, door krapte, flexibilisering, automatisering en een leven lang leren. In een tijdsgeest waarbij we steeds langer ‘mogen’ doorwerken en waarin we met minder mensen hetzelfde, of zelfs meer, werk moeten doen is het een uitdaging om je vitaal & verbonden te blijven voelen. Bedrijven en organisaties ontkomen er in de praktijk niet meer aan en zullen moeten investeren in de gezondheid van hun grootste kapitaal: de mens!

Wellicht herken je het volgende wel, het gevoel dat je aan medewerkers moet trekken? Nemen ze te weinig verantwoordelijkheid of eigenaarschap? Hoe zorg je ervoor dat die oudere werknemer niet langer de kerstbomen aftelt tot aan zijn pensioen? Hoe help je jonge ouders om een gezonde privé-werkbalans te creëren? Hoe verander je de mindset van je medewerkers zodat ze bevlogen hun werk kunnen doen? Hoe breng je succesvolle gedragsveranderingen bij jezelf en je collega’s tot stand? Hoe geef je met kleine aanpassingen je team een grote energieboost?

De sleutel tot succes is Vitamine A: (bewuste) Aandacht. Stilstaan bij jezelf en je omgeving. En daar vervolgens je collega’s mee helpen. Kortom: je moet je bekwamen in de vitalogie.

Vitalogie_Groep 7