KLAAS KOSTER

Klaas Koster is de eerste Vitaloog van Nederland. Oprichter/eigenaar van het training- en adviesbureau Vitalogisch en directeur van de Vitacademie (post-hbo). Daarnaast is hij initiator van de Nationale Vitaliteitsweek, bestuurslid van het Nederlands Genootschap van Vitalogen (NGvV) en lid van de Raad van Advies van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI). Dit alles met als missie om werkend Nederland vitaler en meer verbonden te krijgen. Vanuit de geaccrediteerde post HBO opleiding leidt hij een heel nieuwe generatie gediplomeerde Vitalogen op.

Zijn levensmotto: “Je kan de windrichting niet veranderen, wel de stand van je zeilen.”

Als voormalig wedstrijdzeiler weet Klaas zich als geen ander te richten op datgene waar hij controle over heeft en houdt hij zich niet bezig met zaken waar hij geen controle over heeft of geen invloed op uit kan oefenen. Klaas Koster geeft heldere antwoorden op basis van actuele psychologische inzichten, praktische ervaring én deelt persoonlijke verhalen van vitale leiders die met vallen en opstaan hebben geleerd om leiding te geven aan zichzelf.

Vele duizenden deelnemers van zijn lezingen, inspiratiesessies,  trainingen en workshops brachten de afgelopen jaren met succes zijn gedachtengoed in de praktijk.

Klaas Koster inhuren als spreker voor een lezing
Bedrijven die Klaas Koster willen inhuren als spreker, zijn verzekerd van een energieke, verfrissende & interactieve lezing. Klaas zet de deelnemers letterlijk en figuurlijk in beweging en stimuleert de eigen regie zodat deelnemers met hernieuwde inzichten zelf (weer) de controle nemen over hun eigen leven en vitaliteit. Vul het contactformulier in voor meer info of om Klaas direct te boeken als spreker.

Jong geleerd, oud gedaan

Steeds meer mensen worden getroffen door een burn-out en ook nog eens op steeds jongere leeftijd. Op dit moment maakt één op de drie jongeren (16 tot 24 jaar) zich zorgen dat hij uiteindelijk opgebrand raakt! In de leeftijdsgroep van 25 tot 35 jaar ervaart 16% burn-outklachten. Hiermee liggen de percentages ruim 10% boven het landelijk gemiddelde. (Bron: CBS)

“Het gaat mij aan het hart dat steeds meer jongvolwassenen met een burn-out thuis komen te zitten. Ik zie het dan ook als mijn persoonlijke missie om daar wat aan te doen. Mijn plan? Vitalogie in het onderwijs! Het bestaande onderwijsprogramma van basis- en middelbare scholen uitbreiden met het vak vitalogie. Wie al jong leert goed zijn energie te managen, daarin keuzes durft te maken en de consequenties ervan aanvaardt, heeft daar nog een leven lang profijt van. De volledige inkomsten uit de royalty’s van dit boek zal ik gebruiken om deze droom waarheid te laten worden.

Het voordeel voor mijzelf? Werken aan het volbrengen van mijn levensmissie geeft mij enorm veel energie. Weten waarvoor je op deze wereld bent, is een belangrijke succesfactor voor een vitaal leven.”

Klaas Koster

“Klaas heeft een aanstekelijk enthousiasme. Hij brengt zijn verhaal op zo’n manier dat je er direct in mee wilt.”

Ruud Bollen,
Sales director Nike

“Consultancybedrijven die op hoog niveau strategische plannen voor vitaliteitsmanagement schrijven zijn er al genoeg. De kracht van Klaas en zijn team van vitalogen is dat zij de vertaalslag maken naar de werkvloer.”

Maaike Thijssen, Managing Partner Habilis@WorkVitality Manager van het Jaar 2014

“Klaas Koster is innovatief en inspirerend. Hij durft zich kwetsbaar op te stellen en bruist van de energie. Precies wat ons vak nodig heeft.”

Arno Hanssen,
Vitaloog MeanderGroep Zuid-Limburg

BESTEL HET BOEK OP

VITAWEBSHOP.NL

MANAGEMENTBOEK.NL

BOL.COM